Volg jij een BOL-opleiding in de zorg en ben je op zoek naar een leuke stageplek? Bij ZorgSpectrum leer je de veelzijdigheid van de ouderenzorg kennen en krijg je volop de ruimte om jezelf te ontwikkelen. We leggen je graag uit hoe je in aanmerking komt voor een stageplek en hoe een stagetraject verloopt.

Binnen het mbo kun je ervoor kiezen om een BOL-opleiding te doen. BOL staat voor Beroeps Opleidende leerweg. Het grootste deel van de tijd zit je op school en tijdens je studie loop je stage bij verschillende werkgevers.

Veelzijdige organisatie

Ook ZorgSpectrum heeft elk jaar plaats voor BOL-stagiairs. Want we weten als geen ander dat je het zorgvak in de praktijk echt leert kennen. Daar begeleiden wij je graag bij. We zijn een heel veelzijdige organisatie. Daardoor is er altijd wel een locatie of een specifieke doelgroep cliënten die bij jou past en die je interesse heeft. We bieden zorg en ondersteuning bij mensen thuis, maar ook op onze locaties, waar we zowel tijdelijke als langdurige zorg aan cliënten geven. Je kunt bij ZorgSpectrum stage lopen bij alle bedrijfseenheden : Bij u thuis (wijkverpleging), Tijdelijk bij ons (herstel- en revalidatiezorg) en Nieuw thuis (verpleeghuiszorg). Zo kun je gerichter een keuze maken wat bij jou past. Of als je vaker stage loopt bij ons, ervaren hoe veelzijdig de ouderenzorg is.

Voor wie?

Onze BOL-stageplekken zijn bedoeld voor studenten van ROC Midden-Nederland en MBO Utrecht. Je kunt op school aangeven dat je graag bij ZorgSpectrum wilt stage lopen en eventueel je voorkeur opgeven voor een bedrijfseenheid of locatie. Wij geven aan school door welke plekken er beschikbaar zijn. Op basis van jouw voorkeuren en de beschikbaarheid bepaalt jouw school welke stageplek jij krijgt. Het is daarom belangrijk je voorkeur op tijd kenbaar te maken op school.

Duur van de stage

De duur van je stageperiode, en het aantal uren dat je per week stage loopt, verschilt. Het is bijvoorbeeld afhankelijk van het leerjaar waar je in zit. Het programma dat je volgt, dus ook de duur en het aantal uren, bepaalt jouw school. ZorgSpectrum sluit hierbij aan.

Stagevergoeding

Als je bij elkaar minimaal 144 uur stage loopt per leerjaar, krijg je een stagevergoeding. De hoogte van deze vergoeding is vastgesteld in de CAO-VVT .

Begeleiding

‘Werken’ leer je in de praktijk. Dat kan, zeker in het eerste leerjaar, extra spannend zijn.
In welk leerjaar je ook stage loopt, tijdens je stage krijg je vanuit ZorgSpectrum een praktijkopleider en een werkbegeleider toegewezen. De praktijkopleider is degene die zorgt voor jouw plaatsing bij ZorgSpectrum. Hij of zij heeft contact met school over beschikbaarheid van stageplekken, waarna de school bepaalt welke stagiair welke plek krijgt. Je ziet de praktijkopleider in principe alleen aan het begin van je stage. De rest van je stageperiode heb je vooral met je werkbegeleider te maken. Dit is je begeleider op de werkvloer. Je ziet hem of haar daarom regelmatig. Je werkbegeleider beoordeelt bijvoorbeeld opdrachten die je vanuit school moet doen, maar kan je ook vragen of je hulp nodig hebt, hoe het met je gaat, en of je nog specifieke leerdoelen hebt. Dit alles om jou te ondersteunen. Je kunt dus ook met al jouw vragen bij je werkbegeleider terecht. Je staat er nooit alleen voor. Of het nu je werkbegeleider is of een teamlid, sámen zorgen zij ervoor dat jij in een prettige leeromgeving het zorgvak kunt leren. Zo ga je met plezier naar je stageplaats!

Leerteam

Sinds september 2020 bieden we ook unieke en uitdagende BOL-stageplekken aan in het leerteam in de wijkverpleging. Het verschil met reguliere BOL-stages is dat je veel zelfstandiger werkt. Dat moet je niet alleen leuk vinden, maar je moet die zelfstandigheid ook aan kunnen. Daarom is het een unieke stageplaats waarop je moet solliciteren. Ben je geselecteerd voor het leerteam? Dan ga je samen met een andere stagiair als duo op pad. Zonder zorgprofessional. Die is er wel, maar veel meer op de achtergrond. Nieuwsgierig? Lees meer over het leerteam.

Meer informatie

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt. Die kun je ons altijd stellen. Neem dan gerust contact op met onze afdeling Leren en ontwikkelen via telefoonnummer 030-6007140 of via mail opleidingen@zorgspectrum.nl. We beantwoorden ze graag en geven je graag advies.