Wij geloven in onze missie en visie

Wanneer je bij ZorgSpectrum komt werken, maak jij het verschil in het leven van cliënten. Of je nu aan de slag gaat in de zorg, als behandelaar of bij een ondersteunende dienst. Samen met je collega’s maak jij betekenisvol leven mogelijk. Op deze pagina lees je meer over onze missie en visie.

Onze missie

We vinden het belangrijk dat het leven betekenis heeft voor cliënten. Dat ze met de lichamelijke en/of geestelijke achteruitgang die zij meemaken, toch een fijne dag hebben. Samen met cliënten, mantelzorgers, collega’s, vrijwilligers, samenwerkingspartners en de samenleving kijken we hoe we dat kunnen bereiken. Met elkaar kun je immers meer dan alleen.

Onze visie

We werken vanuit het principe ‘Oog voor u’. Dit betekent dat we kijken naar de mens achter de cliënt. Wie is deze meneer of mevrouw? Wat vindt hij of zij leuk om te doen?  In wat voor omgeving is deze cliënt opgegroeid? Ieder mens is uniek. We hebben oog voor wat iemand zelf nog wil en kan en sluiten daar zo goed mogelijk bij aan. Zo maken we betekenisvol leven mogelijk.

Maar we hebben ook ‘Oog voor jou’. Want zonder jou kunnen we niet de zorg verlenen die cliënten nodig hebben. Dat betekent dat we het ook belangrijk vinden dat jij met plezier naar je werk gaat. Er moet gelachen kunnen worden, er moet ruimte zijn voor (persoonlijke) ontwikkeling, om jouw mening te geven, te werken in een collegiaal team en je moet ook nog eens veilig en gezond aan de slag kunnen gaan. Het is ons veel waard om in jóuw talent te investeren. Dat doen we met bijvoorbeeld een passend salaris, een goed opleidingsbudget, volop doorgroeimogelijkheden, een fietsplan, sportkorting en nog veel meer. Praat eens met de afdeling HR om te kijken waar we jóu mee kunnen overtuigen dat we een goede werkgever zijn.

Kernwaarden

Werken doe je met je verstand en vanuit je hart. Dat doen we vanuit onze kernwaarden Samen, Betrokken en Professioneel. Deze drijfveren gaan niet alleen over hoe we met cliënten omgaan, maar ook hoe we als collega’s onderling samenwerken.

  • Samen – We werken samen met cliënten, mantelzorgers, collega’s, vrijwilligers, partnerorganisaties en samenleving om de best passende ondersteuning te kunnen bieden voor cliënten. Om goed te kunnen samenwerken, voeren we het open gesprek met elkaar, stellen we onszelf leerbaar op en leven we ons in de ander in. 
  • Betrokken –We voelen ons betrokken bij het leven van cliënten. We leren de cliënt en zijn naasten kennen en zoeken samen naar mogelijkheden. We vinden het daarnaast belangrijk om als collega’s onderling in verbinding te blijven. Dit doen we door naar elkaar toe te komen, vertrouwen te geven en te luisteren naar elkaar.
  • Professioneel – We herkennen de hulpvraag van de cliënt vanuit onze expertise en weten hoe we hierbij kunnen aansluiten. Professioneel zijn, betekent dat je betrouwbaar en verantwoordelijk bent. Je onderhoudt en benut je kwaliteiten, je stelt prioriteiten en je geeft complimenten en feedback.
Zo zien we elkaar

We zijn niet alleen bezig om een fijne dag mogelijk te maken voor cliënten, we hebben ook oog voor jou. Samen creëren we een fijne werkplek!

Enthousiast geworden?

Denk je nu: hier wil ik werken! Dat begrijpen we maar al te goed. Bij onze vacatures zie je voor welke functies we momenteel nieuwe medewerkers zoeken. Wil je meer weten over hoe de organisatie in elkaar zit? Kijk dan op de pagina ‘Hoe zijn we georganiseerd?’. Alvast kennismaken met een aantal van onze collega’s? Ze stellen zichzelf voor in deze blogs en vlogs.