Neem een kijkje in onze toekomstplannen

Hoe zie jij je toekomst? Heb je al een beeld voor ogen? En heb je erover nagedacht hoe je die mooie plannen wilt waarmaken? Het stellen van doelen en het bepalen van de weg ernaar toe, helpt je om je dromen te realiseren. Om je koers te bepalen. Het geeft je richting. En dat is precies wat we bij ZorgSpectrum continu doen. We geven je daarom graag een kijkje in onze toekomstplannen.

De wereld om ons heen verandert continu en daarmee ook de behoeften en wensen van ouderen. Daar spelen we op in en we zijn daarom altijd in beweging. De invloeden van buitenaf nemen we mee in de toekomstplannen en leggen we vast in de strategische koers van de organisatie. Die plannen zijn, al zeggen we het zelf, vernieuwend en uitdagend. Ook geven ze ons veel energie.

Uitgangspunt toekomstplannen

We vinden het belangrijk als professionele zorgorganisatie dat we continu aansluiten bij wat nodig is voor de cliënt. We willen ons daarom inzetten voor vitale en zelfvoorzienende gemeenschappen. Dat houdt in dat de cliënt, zijn of haar netwerk en de samenleving vanuit eigen kracht kunnen functioneren. Hiervoor is samenwerking nodig. Met de cliënt, het netwerk van de cliënt, de regio en de samenwerkingspartners

Alle plannen hebben we ingedeeld in 4 belangrijke pijlers:

  1. Huis op orde
  2. Verbinding
  3. Kwaliteit en veiligheid
  4. Vernieuwing

Huis op orde

Dit wil zeggen dat de basis op orde moet zijn. ZorgSpectrum is een gezonde organisatie en het zorg- en ondersteuningsaanbod is afgestemd op de behoeften van cliënten. Hiervoor is het onder meer belangrijk dat we digitaal vaardige medewerkers hebben. We bieden medewerkers daarom digitale ondersteuning. Bijvoorbeeld met eenvoudige administratieve systemen, beeldzorg en door de inzet van digivaardige collega’s. Ook is er aandacht voor het hebben van voldoende en deskundige medewerkers. Dat doen we door een aantrekkelijke werkgever te zijn. Met aansprekende functies, aandacht voor verzuim en onderscheidende arbeidsvoorwaarden. Bovendien hebben we volop mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast zorgen we ervoor dat we financieel gezond zijn en houden we onze goede reputatie in stand.

Verbinding

Wij staan in verbinding met partners in de regio, zoals gemeenten, ziekenhuizen, collega-zorgorganisaties en revalidatieklinieken. Zo zorgen we er samen voor dat ons specialistisch behandelaanbod steeds wordt vergroot. Goede praktijkvoorbeelden zijn:

  • de samenwerking met revalidatiekliniek De Hoogstraat waarbij we dwarslaesiepatiënten ondersteunen (februari 2021);
  • de oprichting van een speciale afdeling voor mensen met dementie in combinatie met zeer ernstig probleemgedrag (mei 2021);
  • de woonvorm voor jonge mensen met dementie (november 2020);
  • de bouw van een revalidatielocatie Ervenstaete in Houten (oktober 2020);
  • de plannen voor een nieuwe revalidatielocatie in Nieuwegein (2021/2022).

Kwaliteit en veiligheid

We zijn een betrouwbare organisatie en we vinden het belangrijk dat te blijven uitdragen. Dat doen we door te leren van ervaringen. De kwaliteit die we bieden, willen we verantwoorden. Daarom hebben cliënten toegang tot hun eigen dossier en medewerkers tot hun personeelsdossier.

Het aanbieden van kwaliteit wordt versneld door het inzetten van (zorg)technologie. Bijvoorbeeld door de inzet van robotica en beeldzorg voor cliënten. Of met gebruik van smartsensoren om werkzaamheden van medewerkers te verlichten.

Vernieuwing

De komende jaren heeft ZorgSpectrum een grote opgave als het gaat om het ontwikkelen van nieuwe zorgconcepten. Uitgangspunt hierbij is dat de cliënt bijvoorbeeld langer of comfortabeler thuis kan wonen en om de mantelzorger te ontlasten. Dat doen we door gespecialiseerde dagbehandeling verder te ontwikkelen, verpleegzorg aan huis uit te breiden en revalidatiezorg aan huis te bieden. Ook blijven we werken aan passende huisvesting.

Tot slot.. (zorg)technologie

Naar welke van de 4 pijlers je ook kijkt… technologische ontwikkelingen zijn hierin niet meer weg te denken. Daarom hebben we in 2020 de ‘digitaliseringsagenda’ ontwikkeld waarin we met elkaar projecten hebben vastgesteld waar onze prioriteit de komende jaren ligt. Binnen ZorgSpectrum geven we innovatie namelijk alle ruimte. Door innovatie willen we nieuwe manieren van zorg verlenen ontwikkelen en manieren vinden om dit efficiënter te maken. Zo werken we onder meer aan een platform waarbij alle cliëntinformatie uit verschillende systemen en tools bij elkaar staat. Dit kan helpen bij het gezamenlijk begrijpen en beslissen welke zorg passend is.

Ben je enthousiast geworden en wil je bij ZorgSpectrum werken aan jouw toekomst? Kijk bij de vacatures om te zien welke functies we momenteel hebben openstaan.