Hoe zijn we georganiseerd?

Wat doet ZorgSpectrum precies? Waarin is de organisatie gespecialiseerd? Wie werken er? Je hebt vast allerlei vragen in je zoektocht naar dé perfecte baan voor jou. Om je daarbij te helpen, maken we je alvast een beetje wegwijs in onze organisatie. We gaan ervanuit dat we je daarmee kunnen overtuigen dat jouw droombaan bij ZorgSpectrum ligt!

Een baan bij ZorgSpectrum betekent namelijk een baan in een zeer veelzijdige organisatie. We bieden ondersteuning, zorg en behandeling aan ouderen met een of meerdere (chronische) aandoeningen. Dit doen we in Nieuwegein, Houten en Vijfheerenlanden. Op onze zorglocaties en bij mensen thuis. Samen met ruim 1500 collega’s, meer dan 600 vrijwilligers, onze regionale partners en mantelzorgers geven we betekenis aan het leven van onze cliënten. Wil jij ook een betekenisvolle baan? In onze missie en visie lees je meer over hoe we dat doen.

Specialisaties

ZorgSpectrum heeft expertise in huis op verschillende ziektebeelden. Onder meer op het gebied van dementie (op jonge leeftijd), Parkinson, MS, CVA (beroerte), NAH (niet-aangeboren hersenletsel), palliatieve zorg, revalidatie na amputatie en geriatrische revalidatie. We vinden het belangrijk om alle kennis up to date te houden en onszelf te blijven ontwikkelen. Daarom zijn we aangesloten bij diverse ketenorganisaties, zoals ParkinsonNet, Netwerk Dementie Lekstroom en Netwerk Palliatieve Zorg. Daarnaast werken we samen met onder meer gemeentes, woningcorporaties en collega-zorgorganisaties. Wij geloven namelijk in de kracht van samenwerking. Lees hier meer over onze samenwerkingen!

Bedrijfseenheden en afdelingen

Onze zorg- en dienstverlening is verdeeld over verschillende bedrijfseenheden. Hieronder leggen we kort uit wat elke bedrijfseenheid doet.

Bij u thuis

ZorgSpectrum Bij u thuis ondersteunt cliënten die zelfstandig thuis wonen. Denk hierbij aan: hulp bij het huishouden, wijkverpleging en dagbehandeling.

Tijdelijk bij ons

Binnen de bedrijfseenheid ZorgSpectrum Tijdelijk bij ons zorgen we voor mensen die tijdelijk zorg nodig hebben. Zo kunnen cliënten bij ons logeren om de mantelzorger even te ontlasten. Ook bieden we herstel- en revalidatiezorg. Bijvoorbeeld na een amputatie, een beroerte of een dwarslaesie.

Nieuw thuis

De zorg die we leveren bij ZorgSpectrum Nieuw thuis is misschien wel het eerste waar je aan denkt bij de term ‘ouderenzorg’. Hier bieden we namelijk een nieuw thuis voor cliënten die langdurige zorg nodig hebben (verpleeghuiszorg). De bewoners wonen in een individueel appartement of met medebewoners in een woongroep. Het kan gaan om cliënten met een somatische aandoening (bijvoorbeeld Parkinson) of met een psychogeriatrische aandoening (bijvoorbeeld dementie).

Behandeling en expertise

ZorgSpectrum heeft ook een specialistisch team met eigen behandelaren. Hierin zitten onder andere specialisten ouderengeneeskunde, fysiotherapeuten en psychologen. Zij zijn onderdeel van ZorgSpectrum Behandeling en expertise. De behandelaren zijn expert op het gebied van begeleiding bij en behandeling van verschillende chronische ziekten. Dit doen zij bij mensen thuis of op onze locaties. De specialisten van Behandeling en expertise werken daarom nauw samen met de zorgteams van Bij u thuis, Tijdelijk bij ons en Nieuw thuis.

Advies en support

ZorgSpectrum Advies en support is de verzamelnaam van alle vijf ondersteunende diensten.

  1. Bij Gastvrijheid en service is alle facilitaire ondersteuning ondergebracht.
  2. ICT zorgt ervoor dat alle hardware en software naadloos is afgestemd op de toenemende digitalisering in de zorg.
  3. Afdeling Financiën, Risk & Compliance zorgt voor een sluitend administratief systeem.
  4. Jouw salaris wordt elke maand weer netjes op tijd betaald door de afdeling Medewerkers en organisatieontwikkeling. En je kunt hier terecht met al je vragen op HR-gebied.
  5. Tot slot hebben we de afdeling Klant en marktontwikkeling. Deze collega’s geven bijvoorbeeld advies aan klanten en sluiten contracten met zorgverzekeraars.

Op www.zorgspectrum.nl kun je meer lezen over onze zorg- en dienstverlening.

Vacatures

Zoals je ziet is er heel veel mogelijk bij ZorgSpectrum. Bij de vacatures kun je zien welke nieuwe collega’s we op dit moment goed kunnen gebruiken. Daar zit vast een mooie baan voor jou bij! Zit de ideale baan er voor jou niet bij? Ga dan met ons in gesprek en vertel ons wat jij zoekt. Samen kijken we dan of we een baan hebben die we passend kunnen máken. Je kunt ons bereiken via werving@zorgspectrum.nl of 030-5113300.

Collega’s

Wie worden mijn collega’s? Dat is misschien wel de belangrijkste vraag. Werken in een leuk team kan immers het verschil betekenen tussen een oké-baan en een topbaan. En die laatste wil natuurlijk iedereen! Nieuwsgierig wie er bij ZorgSpectrum werken, wat hun werk zo uitdagend maakt en welke tips ze voor jou hebben? Kijk/lees hier blogs en vlogs van onze collega’s.