Kom stage lopen

Wij worden altijd blij van nieuw talent. We zijn ervan overtuigd dat iedereen een talent heeft dat we kunnen gebruiken. Ook jij! Stagiairs ontvangen we dan ook met open armen. ZorgSpectrum is een veelzijdige organisatie waar je veel kanten op kunt. Benieuwd of stage lopen bij ons iets voor jou is? Lees dan snel verder.

Leuk dat je onze website bezoekt. Waarschijnlijk weet je dan ook dat ZorgSpectrum ondersteuning, zorg en behandeling biedt aan ouderen met een of meerdere (chronische) aandoeningen. Dat doen we in Nieuwegein, Houten, Vianen en Utrecht bij mensen thuis en tijdelijk of langdurig op een van onze locaties. De organisatie is onderverdeeld in de bedrijfseenheden Bij u thuis (wijkverpleging), Tijdelijk bij ons (herstel- en revalidatiezorg), Nieuw thuis (verpleeghuiszorg) en Behandeling en expertise (begeleiding bij en behandeling van (chronische) ziekten). Bij al deze onderdelen hebben we stagemogelijkheden. Dus je hebt volop keuze!

Soorten stages

Zorgstages

We hebben elk jaar stageplekken voor mbo-studenten die een zorgopleiding volgen bij MBO Utrecht of ROC Midden-Nederland. ZorgSpectrum geeft aan deze scholen door welke plekken er beschikbaar zijn. Wil jij graag bij ons stage lopen? Leuk! Dan kun je dit op school kenbaar maken. Je kunt eventueel ook je voorkeur voor een bedrijfseenheid of locatie opgeven. Gaat je voorkeur bijvoorbeeld uit naar een revalidatie-afdeling of juist naar een woning voor mensen met dementie? Geef je voorkeur door aan jouw school. Op basis van jouw voorkeuren en de beschikbaarheid zorgt school voor een stageplek. Meer informatie kun je vinden op de pagina BOL.

Ook als je een zorgopleiding volgt aan de Hogeschool Utrecht (HU) heeft ZorgSpectrum stagemogelijkheden. Dit gaat op dezelfde manier als bij BOL-stages. Wij geven aan de HU door welke stageplekken we hebben. Jij laat op school weten dat je graag je stage bij ZorgSpectrum wilt doen en eventueel bij welke bedrijfseenheid of locatie. Hogeschool Utrecht zorgt voor jouw stageplek, afhankelijk van je voorkeuren en de beschikbaarheid.

Afspraken over de duur van je stage, hoeveel dagen per week je stage loopt en over stageopdrachten maak je met school. ZorgSpectrum sluit hierbij aan. Wij zorgen ervoor dat je tijdens je stage begeleiding krijgt van een werkbegeleider. Deze collega beoordeelt bijvoorbeeld opdrachten die je voor je opleiding moet doen en je kunt bij je werkbegeleider terecht met al je vragen. Dat is fijn, want we vinden het belangrijk dat jij je welkom voelt bij ZorgSpectrum en in het team waarin je bent geplaatst.

Loop je bij elkaar minimaal 144 uur stage, dan ontvang je stagevergoeding. Deze vergoeding is vastgesteld in de CAO-VVT.

Leerteam

Voor zorgstudenten die op zoek zijn naar extra uitdaging, kan een stage in het leerteam interessant zijn. Dit is een team in de wijkverpleging in Nieuwegein met naar verhouding meer stagiairs dan professionals. Je gaat samen met een andere stagiair in duo’s op pad. Zonder zorgprofessional. Deze collega is er wel, maar staat in vergelijking met reguliere stages veel meer op de achtergrond in het dagelijkse werk. Een stage in het leerteam vraagt dan ook een groot verantwoordelijkheidsgevoel en een portie lef en zelfstandigheid. We werken hierbij samen met MBO Utrecht en Hogeschool Utrecht. Nieuwsgierig geworden? Lees hier meer over een stage bij het leerteam.

Overige stages, onderzoeksvragen en scripties

We verwelkomen uiteraard ook andere stageverzoeken. Het hele jaar door zoeken we stagiairs en studenten van verschillende opleidingen. Benieuwd of we een stageplek hebben voor jou? Neem contact op met ons op via opleidingen@zorgspectrum.nl.