Zij-instromer? Je bent welkom!

Zou jij graag de overstap willen maken naar een mooie baan in de zorg? Dat kunnen we ons goed voorstellen. Het is een prachtig vak waarbij je een zeer waardevolle bijdrage levert aan het leven van een ander. Je bent dan ook van harte welkom bij ZorgSpectrum. Lees snel verder hoe wij jou als zij-instromer kunnen begeleiden.

Wanneer je een carrièreswitch overweegt, is dat best spannend. Je gaat immers in een branche werken die je nog niet kent. Je staat er niet alleen voor, we helpen je er graag bij. Bovendien krijg je bij ZorgSpectrum volop de ruimte om jezelf te ontwikkelen als zorgprofessional. Dit doe je door het volgen van een leerwerktraject.

Wat houdt een leerwerktraject in?

Bij een leerwerktraject ga je direct aan de slag in de zorg. Je komt als leerling te werken op een leerwerkplek bij ZorgSpectrum en volgt daarnaast een BBL-opleiding aan het ROC Midden-Nederland. Vanuit ZorgSpectrum krijg je als zij-instromer een praktijkopleider en een werkbegeleider toegewezen. De praktijkopleider is degene die jou plaatst op een leerwerkplek. Op de werkvloer krijg je begeleiding van een werkbegeleider. Hij of zij beoordeelt bijvoorbeeld opdrachten die je voor je opleiding moet doen. Je blijft gedurende je gehele opleiding bij ZorgSpectrum werken, maar wisselt wel minimaal 1 keer van afdeling. Meestal ga je naar een andere locatie of bedrijfseenheid. Heb je je diploma behaald? Dan kun je solliciteren op onze openstaande vacatures. Op de pagina BBL vind je meer informatie over leren en werken bij ZorgSpectrum.

Welke plekken zijn er?

ZorgSpectrum heeft leerwerkplekken voor de opleidingen Helpende niveau 2, Verzorgende IG niveau 3 en Verpleegkundige niveau 4. Bij de vacatures vind je ons actuele aanbod. Je kunt ook een open sollicitatie sturen naar opleidingen@zorgspectrum.nl

Herintreder

Ook als herintreder ben je van harte welkom. Er kunnen allerlei redenen zijn waarom je voorheen de keuze hebt gemaakt uit de zorg te gaan. Bijvoorbeeld omdat je (tijdelijk) bent gaan werken in een andere sector of door keuzes in je privéleven. Als je de draad weer wilt oppakken, dan kan dat bij ZorgSpectrum. Met elkaar kijken we naar de mogelijkheden om weer volledig bevoegd en bekwaam aan de slag te kunnen. We ontvangen je met open armen.

Meer informatie

Hoe jouw traject er precies uitziet, hangt af van diverse factoren. Wil je hier meer over weten? Neem contact op met een van onze prakrijkopleiders via telefoonnummer 030-6007140 of via mail opleidingen@zorgspectrum.nl