Uniek: Samen leren in het leerteam

Lef tonen, ondernemen, samenwerken. Deze drie kwaliteiten ontwikkel je tijdens een stage in het leerteam van ZorgSpectrum. Het is een unieke stageplek voor als je op zoek bent naar die extra uitdaging.

ZorgSpectrum is in september 2020 begonnen met een leerteam in de wijkverpleging in Nieuwegein-Noord. In het team is er veel aandacht voor het aanleren van competenties die aansluiten bij de praktijk. Er zijn naar verhouding meer stageplekken en de afstand tussen theorie en praktijk is klein.

Het grootste verschil met een reguliere stageplek is dat je in het leerteam meer verantwoordelijkheden krijgt. Samen met andere stagiairs vorm je een eigen team en lopen jullie je eigen routes. Zo leer je het vak echt goed kennen.

Hoe werkt het in de praktijk?

In het leerteam vorm je een duo met een andere stagiair. Op de fiets ‘sjeezen’ jullie van cliënt naar cliënt om hen thuis de benodigde zorg en ondersteuning te bieden. Stagiairs van dit team noemen we daarom ook wel ZorgSjeezers.

Bij de duo’s is er sprake van een mix qua leerjaar en opleidingsniveau, zodat je elkaar goed kunt aanvullen. Als ZorgSjeezers coördineren jullie alle zorg zelf. Ook heb je al vanaf het begin contacten met bijvoorbeeld huisartsen, behandelaren of apotheek. Een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheidsgevoel is daarom noodzakelijk.

Voor wie is het leerteam?

Een stage in het leerteam is bedoeld voor studenten van MBO Utrecht en Hogeschool Utrecht die klaar zijn voor extra uitdaging. Omdat er veel van je gevraagd wordt, zijn deze stageplekken met name geschikt vanaf je tweede leerjaar. Denk jij dat je het in je hebt? Geef aan op school dat je ‘Zorgsjeezer’ in het leerteam wilt worden. Wij geven aan school door welke plekken er beschikbaar zijn. Sluit dit aan bij jouw opleiding, dan gaat school met je in gesprek om te kijken of deze unieke stageplek bij jou past. Als school een match ziet, kun je aan de slag als ZorgSjeezer.

Duur van de stage

De duur van je stageperiode en het aantal uren per week dat je stage loopt, is afhankelijk van school. School bepaalt ook wat je moet leren tijdens je stage. Daar sluit ZorgSpectrum bij aan.

Stagevergoeding

Loop je bij elkaar minimaal 144 uur stage, dan ontvang je stagevergoeding. Deze vergoeding is vastgesteld in de CAO-VVT.

Begeleiding

Tijdens je stage krijg je begeleiding van een leercoach. Je werkt veel zelfstandig, maar je leercoach is altijd aanwezig op de achtergrond. Je kunt je leercoach appen of bellen en hebt regelmatig overleg met elkaar. De leercoach beoordeelt bijvoorbeeld opdrachten die je vanuit school moet doen en is jouw eerste aanspreekpunt.

Meer informatie

Heb je vragen? Neem contact op met onze afdeling Leren en ontwikkelen via telefoonnummer 030-6007140 of via mail opleidingen@zorgspectrum.nl