‘Wij zijn het visitekaartje van ZorgSpectrum’

Al bijna 20 jaar werk ik bij ZorgSpectrum en ik ga nog lang niet weg. Ik heb in verschillende functies gewerkt maar bij Klantadvies kan ik nog zo veel leren. Werken bij ZorgSpectrum geeft veel mogelijkheden. Ik ben begonnen als Verzorgende IG en na een paar jaar ben ik bij ZorgSpectrum de opleiding tot Verpleegkundige gaan doen. Heerlijk vond ik dat, als verpleegkundige met coördinerende taken kon ik zo veel voor onze bewoners betekenen.

Het werk als klantadviseur

Werken als klantadviseur is een droom die uitkomt. Ik werk nu 1,5 jaar in deze functie en heb zo veel ontdekt en geleerd. Voorheen dacht ik ‘er staan mensen op de wachtlijst en die ga ik voorzien van een woonplek’. Maar alles blijkt veel complexer. Ik heb veel geleerd over wet- en regelgeving, over verzekeringen en op het gebied van communicatie. Ik werk samen met de locaties, verpleegkundigen, teams, artsen, andere zorgorganisaties en mijn collega-klantadviseurs. De afgelopen jaren heb ik geleerd hoe belangrijk het is om iedereen een terugkoppeling te geven van de stand van zaken. Dat voorkomt veel ruis en onduidelijkheid. Als ik ergens tegen aanloop pak ik nu direct de telefoon om dingen te bespreken, vroeger wachtte ik nog weleens met bellen en ging ik het eerst zelf proberen uit te zoeken. Ik kan nu snel en laagdrempelig contact leggen met anderen.

Ontmoet je collega's

Werken als klantadviseur is een droom die uitkomt

Mascha Haafkens

Zoeken naar de juiste plek

Door het werken als Klantadviseur ben ik anders naar dingen gaan kijken. Ik ben alles veel breder gaan zien. Mensen op de wachtlijst hebben vaak een complexe situatie, een boze mantelzorger is vaak enorm overbelast. Om situaties goed in te schatten ga ik ook op huisbezoek, dat is vaak heel verhelderend. De uitdaging in deze baan is om zo veel mogelijk te voldoen aan de wens van de klant. Niemand heeft als droom om naar een verpleeghuis te verhuizen. Het is noodzakelijk en we proberen zo scherp mogelijk te krijgen wat belangrijk is voor een klant zodat we de juiste woonplek kunnen vinden.

Visitekaartje

Wij zijn voor veel mensen het  eerste contact met ZorgSpectrum. Wij zijn daardoor het visitekaartje van ZorgSpectrum. We beantwoorden heel veel vragen en proberen voor iedereen de tijd te nemen. Met veel plezier denk ik terug aan een bijzondere situatie. Ik werd gebeld voor een woonplek voor een mevrouw maar de locatie waar zij naar toe wilde was niet passend. Dat was een enorme teleurstelling voor haar. Andere zorgverleners hadden ook geen oplossing voor haar gevonden en nu klopte ze bij ons aan. Ik zag zo snel ook geen oplossing maar ben met een psycholoog bij haar op huisbezoek gegaan en samen zijn we gaan zoeken. Uiteindelijk hebben we een fijne plek voor haar gevonden binnen ZorgSpectrum. De mantelzorger belde mij later nog om te bedanken. Ze was zo blij dat ze met ZorgSpectrum in zee was gegaan en hoopte dat haar moeder nog lang op deze plek zou kunnen blijven wonen.

Sporten en lezen

Na werktijd ga ik vaak sporten. Ik doe aan pilates en hardlopen vind ik ook heerlijk. Nu ik gewend ben aan deze baan heb ik ook weer tijd en rust om te lezen. Het mooiste boek dat ik heb gelezen is ‘De schaduw van de wind’ geschreven door Carlos Ruiz Zafon, dat is een echte aanrader. Het is net een sprookje. Een liefdesverhaal met daarin verweven de geschiedenis van Barcelona. Op dit moment lees ik deel 6 van De Zeven Zussen. Heerlijk! Dat leest als een trein en is fijn voor ontspanning.