Van flexmedewerker naar wijkverpleegkundige

Ik ben binnen ZorgSpectrum begonnen met werken als flexmedewerker in Vianen op locatie De Plataan. Dat was dicht bij huis en heel leuk om naast mijn studie te doen. Ik vond de aandacht die er was voor de bewoners heel erg fijn. Nadat ik mijn diploma had behaald heeft mijn leidinggevende met mij gekeken waar ik aan de slag zou kunnen. En zo ben ik 3 jaar geleden begonnen als wijkverpleegkundige.

Flexibel en veel vrijheid

In de wijk werken als verpleegkundige vind ik heel erg leuk. Het is een baan met veel vrijheid. Je kunt zelf je tijd indelen, je bent daarin heel flexibel. Ik vind het leuk dat ik zelf de werkoverleggen met het team kan plannen, zelf nieuwe cliënten kan aannemen en de tijd kan nemen voor de intake en evaluatiegesprekken.

Ik kan deelnemen aan werkgroepen en projectgroepen, er is veel ruimte om mee te denken. Dat biedt ook uitdaging. De afgelopen tijd heb ik meegewerkt aan het project ‘Carenzorgt’. Dit is nu ook ingezet in Houten en het heeft heel veel voordelen. Cliënten kunnen nu meelezen in hun zorgdossier en kunnen alles nalezen maar ook nakijken hoe laat wij komen voor de zorg. Dat is fijn voor de cliënten. Ik ben er trots op dat ik hieraan mijn steentje heb bijgedragen.

Ontmoet je collega's

Ik heb een baan met veel zelfstandigheid en vrijheid. Er is veel ruimte om mee te denken

Leonie Werensteijn

We zijn er ook voor de mantelzorger

Cliënten zitten vaak alleen en zijn blij als wij komen. Ik vind het belangrijk dat we zorg met aandacht geven en dat we tijd hebben voor een praatje met cliënten. Dat kan ook tijdens de zorg zelf. Vorige week had ik een mooi moment. Ik kwam voor een cliënt met een PTSS. Zijn partner heeft hierdoor ook een pittige thuissituatie. Samen met haar heb ik gekeken naar de mogelijkheden om haar als mantelzorger te kunnen ondersteunen. Ik kijk dan niet alleen naar wat ZorgSpectrum te bieden heeft, maar ook naar andere mogelijkheden voor ondersteuning. Samen onderzoeken we wat er nodig en mogelijk is. Ook de partner was opgelucht na ons gesprek. En ik heb dan ook een topdag!

Creativiteit

Wat ik ook heel leuk vind aan werken in de wijk is dat je creatief moet zijn. Niet alle middelen zijn altijd direct voorhanden. Laatst had iemand een wondje maar er was geen verbandkousje in huis. Dit hebben we opgelost door een sok te gebruiken. Dat zijn leuke creatieve mogelijkheden. Ik ga met plezier naar mijn werk omdat mijn werk toegevoegde waarde heeft, ik draag bij aan de kwaliteit van leven voor cliënten. Cliënten zijn vaak dankbaar als ik ben geweest.

Lekker sporten

Maandag is mijn vaste vrije dag. Daar kijk ik naar uit want die dag pas ik op mijn kleine neefje van 3 maanden. Het is een schatje en ik ben blij dat ik hem zo vaak kan knuffelen. Voor mij is het belangrijk om mij fit te voelen. Daarom fitness ik 4 keer in de week en doe ik aan turnen. Voordat ik aan mijn studie begon turnde ik 5 tot 6 keer per week op vaste tijden. Tijdens mijn studie waren die vaste tijden niet meer mogelijk. Daarom ben ik gaan fitnessen. Door het sporten zit ik lekker in mijn vel. Tijdens mijn werk fiets ik ook veel. Houten is een fietsstad dus cliënten zijn heel makkelijk op de fiets te bereiken.