‘Ik help kwetsbare cliënten bij hun dagelijkse zorgvragen’

Ik help mensen in een kwetsbare tijd van hun leven. Kwetsbaar door ouderdom, dementie of een andere aandoening. Het is leuk als je mensen in die vaak moeilijke tijd toch een fijn gevoel kan geven of een lach op hun gezicht kan toveren. Even een praatje over de kinderen of het weer, een grapje tussendoor of samen een liedje zingen, maar ook praktische hulp bieden bij wat zelfstandig niet meer lukt. Dat maakt mijn werk bijzonder.

Carrièreswitch

De afgelopen jaren heb ik kantoorwerk gedaan maar ik raakte erop uitkeken en het werd tijd voor wat anders. Ik ben geswitcht van hakken naar sneakers. Door meerdere zieken in de familie had ik veel te maken met zorgorganisaties. Ik vertelde één van de verzorgers dat haar werk me heel mooi leek. Zij heeft me toen op het spoor van de opleidingen bij ZorgSpectrum gezet. Ik dacht daar te oud voor te zijn, maar niets is minder waar. Nu ben ik zij-instromer leerling Verzorgende IG en volg ik een leer-werktraject.

Ontmoet je collega's

Ik ben geswitcht van hakken naar sneakers

Diana Adams

Tijd voor een praatje

Ik help cliënten bij hun dagelijkse zorgvragen, bijvoorbeeld bij het aankleden, bij het douchen, met medicatie en meer. Tijd voor een praatje is er ook. Ik kwam laatst leuke foto’s tegen van een bewoonster op een Facebookgroep Oud Vianen. Ze was vroeger ijsverkoopster en had prachtige kleding aan. Dat geeft weer genoeg stof om over te kletsen. Dat vind ik altijd erg leuk; de geschiedenis van mensen horen.

Slapen, wandelen en eten zijn belangrijk

Een goede nachtrust is voor mij erg belangrijk. Mijn moeder zegt altijd: ‘Slapen is goed voor alles.’ Je kan mij ‘s nachts ook niet wakker maken, ik lig doorgaans in comateuze toestand. Ik ben vervolgens vroeg wakker en start rustig op met koffie en kwark. Als ik vrij ben, trek ik vaak mijn wandelschoenen aan. Ik loop lange afstanden van boven de twintig kilometer. Zo heb ik ook al vijftien keer de Vierdaagse van Nijmegen gelopen. Daarnaast geniet ik van de Netflix-serie The Crown en lekker fietsen en eten samen met mijn man. Veel pepers en sambal. Ik ben gek op pittig eten. Ook verse groenten en vis vind ik erg lekker. Zuurkool is zo’n beetje het enige dat ik niet lust.

Trots

Ik ben heel trots op mezelf. Op deze leeftijd heb ik me toch mooi omgeschoold en ik doe nu werk dat ik superleuk vind. Ik hoop nog heel lang in de zorg te mogen blijven. Het is echt prachtig werk.