Een baan met doorgroeimogelijkheden

Tijdens mijn stage bij ZorgSpectrum heb ik voor het eerst kennisgemaakt met de ouderenzorg. Daarvóór was ik alleen bekend met 1e lijns fysiotherapie. Door mijn stage heb ik ervaren hoe leuk het is om in de ouderenzorg te werken. Na mijn afstuderen ben ik in 2018 daarom gelijk bij ZorgSpectrum gaan werken. Nu ik werk als fysiotherapeut doe ik veel ervaring op. Bijvoorbeeld met multidisciplinair samenwerken en het werken met verschillende doelgroepen en daarmee ziektebeelden.

Het multidisciplinaire samenwerken vind ik heel erg leuk omdat iedere discipline specifieke kennis heeft en daarmee de cliënt op alle gebieden ondersteund wordt en de zorg op elkaar afgestemd wordt. Samen zorg geven, samen beslissen en samen kijken naar de mogelijkheden. Dat is heel verrijkend. Op deze manier werk ik samen met de specialist ouderengeneeskunde, de ergotherapeut, psycholoog, verpleegkundigen en zorgmedewerkers.

Gevarieerde cliëntgroepen

Ik werk op locatie De Geinsche Hof in Nieuwegein. Daar behandel ik cliënten die bij ZorgSpectrum wonen, maar ook cliënten die overdag een dagbehandeling bezoeken. Tot slot behandel ik cliënten die zelfstandig thuis wonen en bij mij komen voor poliklinische fysiotherapie. Ook geef ik fysiotherapie aan huis. Dat zijn bijvoorbeeld cliënten die hebben gerevalideerd bij ZorgSpectrum en nu weer thuis zijn, maar nog wel behandelingen nodig hebben. 

Persoonlijke band met cliënten

Met veel cliënten die de dagbehandeling bezoeken bouw ik echt een band op. Dat is heel fijn. Ik ben dan voor lange tijd betrokken bij hun behandeling. Ik werk hierbij ook nauw samen met het team van de dagbehandeling. Je leert cliënten goed kennen.

Cliënten die thuis wonen begeleid ik bij hun revalidatie en we werken aan concrete doelen. Dat kan zijn om de zelfstandigheid te vergroten, de kwaliteit van leven te verbeteren of om weer een stukje buiten te kunnen fietsen of wandelen.

Geniet van succesmomenten

Afgelopen week had ik een heel leuk moment bij een cliënt thuis. De cliënt heeft een CVA gehad en kon lopen met een rollator. We hebben veel geoefend en deze week lukte het haar voor het eerst om te lopen zonder hulpmiddel. De cliënt raakte emotioneel en ik was zo blij voor haar. Van deze momenten krijg ik gewoon heel veel energie.

Helaas is het niet altijd een succesverhaal. Soms lukt het niet om verder te verbeteren of overlijden cliënten. Dat vind ik naar, maar ik kan er wel goed mee omgaan. Ik kan hier ook met collega’s over praten.

Ontmoet je collega's

Vorige week liep mijn cliënt voor het eerst na haar CVA zonder rollator. Daar word ik blij van en het geeft me energie

Bas Riemens

Doorgroeimogelijkheden

Binnenkort ga ik meer werken en start ik op de nieuwe afdeling van ZorgSpectrum in De Hoogstraat in Utrecht. We gaan daar een nieuwe afdeling opzetten voor onder andere dwarslaesie-patiënten. Ik vind het leuk dat er zoveel doorgroeimogelijkheden zijn en ik de kans krijg om veel te gaan leren.

Avontuurlijk

Iedere dag ga ik op de fiets naar mijn werk. Fijn buiten bewegen. Ook ga ik graag met vrienden sporten; samen kickboksen, voetballen, fitnessen of aan yoga en krachttraining doen. Ik bezoek graag techno en house festivals en concerten.

Vorig jaar ben ik 6 maanden op reis geweest door Azië. In mijn eentje backpacken door Vietnam, Laos, India, Nepal en Indonesië. Avontuurlijke reizen vind ik fijn. Voorlopig doe ik dat niet meer want ik heb een fijne baan bij ZorgSpectrum maar misschien kan ik nog een keer een sabbatical nemen en weer een avontuurlijke reis gaan maken.